ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmeni Mehmet Akif DURSUN tarafından 12.sınıf öğrencilerimize yönelik bahar aylarında oluşacak rehavetlere yönelik motivasyon ve sınav kaygısı konulu seminer gerçekleştirildi.

Nis

Müdür Yardımcımız Diyadin ÖZDEMİR tarafından https://ogmmateryal.eba.gov.tr/yardimci-kaynaklar adresinde bulunan materyaller hakkında  öğretmenlerimize bilgilendirme yapıldı.

Nis

İngilizce öğretmenimiz Mustafa COŞKUN 12.sınıf öğrencilerimize mesleki rehberlik kapsamında  YÖK ATLAS uygulaması merkezli tercih danışmanlığı ve üniversite tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmiştir.

Nis

Nisan 2. Ara Tatil 5-9 Nisan 2024 "Soru Çözüm Kampı" programımız öğretmen, öğrenci ve velilerimize duyurulmuştur.

Mrt

Okulumuz 11 ve 12.sınıf öğrencilerine Bigep 4.deneme sınavı yapıldı.

Mrt

Hedef YKS 2024 Ocak-Şubat ayları etkinlikleri kapsamında çalışmalarımız.

Mrt

Okulumuda 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı günün anlam ve önemini anlatan video film izletisi ve konuşma yapıldı öğrencilerimiz şiirlerini okudu bütün şehitlerimiz için dua edildi ve kapanış konumasıyla programımız sonlanmıştır.

May

Akademik başarıyı artırma çalışmaları kapsamında Okulumuzdaki tüm kademe öğrencilerine ve velilere yönelik YKS bilgilendirme seminerleri yapıldı.Okulumuz tüm kademelerinde YKS’ye yönelik olmak suretiyle DYK kursları açılmıştır.Her kurs için branş öğretmenleri görevlendirilmiştir.Tüm Öğretmenlerimize en az 4 öğrenci olması kaydıyla ADAP kapsamında ‘’Koçluk Sistemi’’oluşturulmuş, öğrencilerin çalışmaları ve gelişimleri takip edilmiştir.Okulumuz ilçe geneli her hafta yapılan TYT-AYT sınavlarına aktif olarak katılmış öğrencilerin gerçek sınava kadar sınav ortamına adapte olması sağlanmış ayrıca gerçek sınav da çıkacak soruları benzerleri ile karşılaşması sağlanmıştır.

May

Sonsuz kudret sahibi Rabb'imizin bin aydan hayırlı kılarak bizlere lütfettiği Kadir Gecesi, münasebetiyle okulumuz Müdür Yardımcısı Sinan Demir, okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Çetin Gümüş,Abdullah Özdemir ve Mehmet Akif Dursun Kuran-ı Kerim okuyarak ,dualarını eda ettiler. Öğrencilerimizin bu önemli günü daha iyi idrak etmeleri için ve gelecekte bir İmam-Hatipli olarak bu günlerde insaların dua sesi olabilmesini sağlamak amacıyla öğrencilerimize dua ettirip,Kuran-ı Kerim okuttuk.

May

Kütüphanemizde öğrencilerimizin ilgilerine göre çeşitli kitaplar bulunmaktadır. Okuma saatlerinde kütüphane aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak öğrencilerin dikkatlerini daha çok çekmek ve her hafta farklı kitapları öne çıkararak tanıtmak bu etkinlikteki asıl amaçlarımızdandır. Bu sayede öğrenciler okuma saatleri dışında da teneffüslerde ya da boş zamanlarında bir arada kitap okuyabilmektedirler. Böylece “okumak” belli bir zamanla ve mekânla sınırlı olmayıp hayatın her anında yerini alabilmektedir.

May

Okulumuzda edebiyatı sevdirmek, öğrencilerimize edebiyatımızın gelmiş geçmiş önemli şairlerini tanıtmak amacıyla şiir dinletisi yapıldı. Yapılan bu çalışma ile öğrencilerimiz şairleri yakından tanımış ve Türk edebiyatının yapı taşı olan en önemli şairler ve şiirleri hakkında bilgi sahibi olmuştur. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz kendilerine olan güvenini kazanmış; güzel şiir okuma, vurgu, tonlama, topluluk karşısında konuşma ve hitabet gibi konularda gelişim sağlamışlardır.

18 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak amacıyla okulumuzda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlenmiştir. Bu yarışma ile marşın 10 kıtasını ezberden okuyan ve marşı düzgün, etkili bir şekilde okuyan öğrencimiz 1. seçilmiştir. Vatanın müdaafası için çekilen çileler ve o atmosferi yansıtmış olan bu marş ile öğrencilerimize milli değerler aşılanarak farkındalık oluşturuldu.

May

Okulumuzdaki Destekleme Yetiştirme Kurslarına katılım sağlayan öğrencilerimizle birlikte Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübününde çalışmalarıyla  motivasyon amaçlı Şanlıurfa gezisi düzenledik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Göbeklitepe, Harran Üniversitesi, Balıklıgöl, Halepli Bahçe Mozaik Müzesini gezerek güzel ve eğlenceli bir gün geçirdi.

Bunun yanında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarındaki öğrencilerle birlikte motivasyon amaçlı kahvaltı ve öğretmenlerimiz için yemek organizasyonu yaptık.

May

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile Viranşehir Fen , Viranşehir Anadolu ve Marmaris Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencileri ve öğretmenleri arasında telefon görüşmesi ve yüz yüze olmak üzere bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmıştır.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ve diğer okul öğrenci ve öğretmenleri açısından etkili ve faydalı bir etkinlik olmuştur.

May

Okulumuzdaki tüm öğrenci ve öğretmenlerimize Kur’an-ı Kerim’in biz insanlara olan evrensel mesajının daha iyi anlaşılması ve hayatımıza yansıtmamız amacına yönelik olarak okulumuz öğretmenlerinden  Çetin GÜMÜŞ ve ilçemiz Tebret camii imam hatipi tarafından seminer etkinliği düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için güzel ve anlamlı bir etkinlik olmuştur .

May

Okulumuz 11.sınıf öğrenci ve velileri Yks sınavı hakkında bilgilendirilmiştir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, okulumuzun rehberlik servisi ile yürüttüğü Yks süreci ile ilgili etkili çalışmalar sayesinde sınav hakkında bilgi sahibi olmuştur. Seminerlerin  içeriğinde;

• YKS sınav tarihleri,
  • YKs'nin 1.Aşama sınavı olan TYT'nin kapsamı, uygulanışı, TYT soru dağılımları, TYT sonuçlarının nerelerde kullanılabileceği ve 2.Aşama sınavı olan AYT'nin uygulanışı, ders kapsamları, soru sayıları
  • OBP ve Ek puanın hesaplanması
  • YKS'de yapılan son değişiklikler